Kavurma, Foto: PrintScreen/ YouTube/ KUHINJA I DOMACINSTVO by Eldar Durakovic

srpski delikates!

SRBI KAVURMU NE ODBIJAJU: Dodajte ovaj 1 ZAČIN koji joj daje ŠMEK kao ništa drugo, domaćice DOBRO obratite pažnju

Domaću kavurmu Srbi nikad neće odbiti

Objavljeno: 16.06.2023. 19:19h

Nikad nije bilo prostije da je napravitem, a svi će da joj se oduševe

Sastojci:

  • meso po izboru (obično iznutrice)
  • so, biber, slatka paprika
foto: Printscreen/Youtube/ Dozus Cook

Priprema:

U metalnu šerpu stavite meso koje ste izabrali, pa prelijte vodom. Kuvajte dok meso ne počne da se odvaja od kostiju, a onda kosti izvadite, a meso ostavite još kratko da se kuva. Meso usitnite, može veličina koja vama odgovara. U tiganju propržite meso, a povremeno dodajte malo vode u kojoj se meso kuvalo. Ne preterujte jer ne treba da bude previše vode. Posolite, pobiberite i pospite crvenom paprikom.

(Espreso/Stvar ukusa)