Kavurma, Foto: PrintScreen/ YouTube/ KUHINJA I DOMACINSTVO by Eldar Durakovic
srpski delikates!
SRBI KAVURMU NE ODBIJAJU: Dodajte ovaj 1 ZAČIN koji joj daje ŠMEK kao ništa drugo, domaćice DOBRO obratite pažnju
Domaću kavurmu Srbi nikad neće odbiti
Objavljeno: 16.06.2023. 19:19h
Marija Marković
Nikad nije bilo prostije da je napravitem, a svi će da joj se oduševe
Sastojci:
- meso po izboru (obično iznutrice)
- so, biber, slatka paprika
Priprema:
U metalnu šerpu stavite meso koje ste izabrali, pa prelijte vodom. Kuvajte dok meso ne počne da se odvaja od kostiju, a onda kosti izvadite, a meso ostavite još kratko da se kuva. Meso usitnite, može veličina koja vama odgovara. U tiganju propržite meso, a povremeno dodajte malo vode u kojoj se meso kuvalo. Ne preterujte jer ne treba da bude previše vode. Posolite, pobiberite i pospite crvenom paprikom.
(Espreso/Stvar ukusa)