PREUKUSNO
OVA TORTA JE SPAS ZA SVE KOJI NEMAJU VREMENA: Pravi se BRZO a ukus će vas OBORITI SA NOGU (RECEPT)
Ukusna torta sa vašim omiljenim slatkišomiz prodavnice
Najlon torta je jedna od jednostavnijih za pripremu i zbog toga je među omiljenim tortama svih onih koji vole da prave slatkiše, ali nekada nemaju vremena.
Ukoliko volite krem bananice i mekani fil od čokoade oa torta će vas raspametiti, evo šta vam je sve potrebno i kako pripremiti Najlon tortu:
Sastojci:
Za koru:
7 belanaca
12 kašika šećera
1 kašičica alkoholnog sirćeta
Za fil:
7 žumanaca
10 kašika šećera
120 g skroba
1 l mleka
250 g putera
200 ml slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje
10 krem bananica
Za dekoraciju:
slatka pavlaka
Priprema:
Umutite belanca sa šećerom u čvrst šne, pa dodajte sirće i još kratko mutite. Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 150°C oko 90 minuta. Zatim ugasite rernu i ostavite još malo. Nakon toga izvadite koru i ostavite je da se hladi. Penasto umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte skrob i lagano sjedinite mikesrom. Sipajte i 200 ml mleka i promešajte. U šerpu sipajte ostatak mleka i ostavite da proključa. Dodajte žumanca i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte fil u neku posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se fil skroz ohladi. Otopite čokoladu na pari, pa je dodajte u puter sobne temeprature i dobro umutite. Zatim umutite slatku pavlaku, pa je dodajte u ohlađeni fil i sjedinite mikserom. Podelite dobijenu smesu na 2 jednaka dela i u jedan dodajte istopljenu čokoladu i sjedinite mikserom, a u drugi dodajte seckane čokoladne bananice i promešajte. Koru premažite prvo čokoladnim filom, pa onim sa čokoladnim bananicama (ili obrnuto, kako gode želite). Ako želite ukrasite je šlagom ili jagodama. Dobro je ohladite.
MRTVA TRKA! PORODICA ZA JEDAN POEN POBEDILA I DOBILA POVLASTICE U POLUFINALU: Svetski recepti za koje će vas svi pitati odakle vam:
(Espreso/ Stvar ukusa)