Jelo, Foto: Jelena Jela Petrović
PREUKUSNO
SRBI SE OTIMAJU OKO RECEPTA ZA RUČAK OD 50 DINARA: Sprema se nikad jednostavnije, a ukus je BOLI GLAVA
Bez mesa, mleka, jaja, ulja, glutena, ovaj ručak je i zdrav i pristupačan!
Objavljeno: 06.06.2023. 18:30h
Milica Tomic
Sastojci:
2 tikvice srednje veličine
1 šolja brašna od leblebije
1 kašika tahinija
1 kašičica kumina
1 kašičica sušenog belog luka
1 kašičica soli
biber, sok omanjeg limuna
Priprema:
Tikvice narendajte na krupnije rende i posolite. Ostavite ih u cediljki nekih 30 minuta. Ne morate ih skroz ocediti jer treba da ostane malo tečnosti da brašno upije. Ostale sastojke pomešajte u jednoj činiji. Ubacite tikvice i ostavite 15 minuta da brašno od leblebije upije tečnost iz tikvica.
Zagrejte tiganj za palačinke. Kašikom vadite smesu i oblikujte pljeskavice. Pržite 2-3 minuta s obe strane dok ne dobiju zlatnožutu boju. Prijatno!
(Espreso)