Tikvice, Foto: Privatna arhiva

hrskavo i preukusno!

POHOVANE TIKVICE NEĆE BITI MASNE SAMO AKO DODATE 1 SASTOJAK U NJIH: Odmah ZAPIŠITE ovu CAKU zlata vrednu

Kada se prave pohovane tikvice uglavnom je problem to što su premasne, ali ako dodate ovo nećete imati taj prblem.

Objavljeno: 25.05.2023. 19:21h > 19:33h

Tikvice Srbi često jedu, i svi ih vole, od najmlađih do najstarijih. Ovaj recept sve će oduševiti!

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 100 g tvrdog sira
  • 2 kašike grčkog jogurta
  • 1 kašičica peršuna
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 3 jajeta
  • 100 g prezli
  • 50 g brašna
foto: Printscreen/YouTube/Panna Lesia

Priprema: Isecite tikvice po dužini na kriške srednje debljine. Posolite i pobiberite, pa ostavite da odstoji 10-15 minuta. Umutite jaja, pa dodajte rendani sir, jogurt, pospite peršunom i slatkom paprikom i onda sve sjedinite. Brašno i prezle pomešajte. Tikvice osušite, pa uvaljajte prvo u brašno i prezle, a zatim u jaja sa sirom. Pržite u zagrejanom ulju.

(Espreso/Stvar ukusa)