SJAJNO I UKUSNO
EVO KAKO SE ZAPRAVO SPREMAJU ŠPARGLE: Retko kome ispadnu UKUSNO, ovo je originalan RECEPT
Iskoristite sezonu špargli i napravite ih za 5 minuta.
Špargla je bogata amino-kiselinom asparagin, koja pomaže da se oslobodite viška tečnosti, kao i soli iz organizma.
Osim toga, špargla je veoma ukusna, lako se priprema i može da se dodaje u mnoga jela. Ako je niste spremali do sada, obavezno probajte, a ovo je najjednostavniji recept. Samo je kratko propržite, pa prelijte limunovim sokom, a možete da je služite i kao uz kajganu.
Sastojci:
20-24 špargle
2 čena belog luka
4 kašike maslinovog ulja
1 limun
Priprema: Operite špargle, pa isecite krajeve. U tiganj sipajte malo maslinovog ulja, pa propržite špargle. Posolite i pobiberite, dok ne počnu da dobijaju boju (kao da su izgorele), pa onda dodajte mleveni beli luk. Dobro promešajte i posle minut sipajte sok od limuna. Promešajte i služite.
(Espreso/Stvar ukusa)