Svinjski gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
Ideje za ručak
NAJPROSTIJI RECEPT ZA SVINJSKI GULAŠ: Ovako ga spremaju samo iskusne domaćice, bolji NEĆETE JESTI
U nekoliko koraka imaćete idealan svinjski gulaš, jedina mana mu je dugo kuvanje, ali za to vreme popijte kafu
Objavljeno: 22.05.2023. 14:19h
Ivona Jelić
Gulaš se inače sprema od goveđeg mesa, ali kad nema goveđeg može i od svinjskog. Iako je poreklom iz Mađarske, u Srbiji je već ukorenjeno tradicionalno jelo.
Neki ljudi preferiraju svinjsko u odnosu na goveđe meso i bolje ga vare, a može biti i dosta bolji, sve naravno zavisi od kvaliteta mesa. Evo recepta za svinjski gulaš.
Sastojci
- crnog luka 2 glavice
- svinjskog mesa 500g
- ulja 3 kašike
- lovorovog lista 3-4
- slatke paprike 1,5 kašika
- so-
- biber-
- vegeta-
- brašna 1 kašika
Priprema:
- Na ugrejanom ulju dinstati sitno iseckani luk. Doliti vrlo malo vode da luk ne zagori. Kada postane proziran dodati meso isečeno na kockice. Skinuti sa vatre i energično umešati u luk. Dodati slatku papriku, promešati i naliti vode da prekrije nivo mesa. Vratiti na vatru, dodati biber i lovorov list.
- Kuvati poklopljeno, dolivati vode po potrebi. 5 minuta pred kraj dodati vegetu i 1 kašiku brašna umućenu sa malo vode.
- Sluziti uz makarone ili pire krompir.
Prijatno!
MAJKE I SNAJKE UGOSTILE POZNATU INFLUENSERKU! Anastasija Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola:
(Espreso/ Blic Žena)