Džem od jagoda, Foto: Printscreen, Youtube

DOMAĆE

LETNJI DŽEM MORATE ODMAH DA SPREMITE: Pravi se od VOĆA koje OBOŽAVA SVAKO, bolji recept nećete naći

Sigurni smo da se slažete sa nama da je to kombinacija koja prolazi i za doručak, i za večeru, kao i za užinu

Objavljeno: 22.05.2023. 09:43h

Ima li išta slađe od parčeta hleba sa džemom? Sigurni smo da se slažete sa nama da je to kombinacija koja prolazi i za doručak, i za večeru, kao i za užinu!

Pošto je sada sezona jagoda, došl smo na ideju da vam predstavimo recept kako da sami napravite džem, i to po receptu koji vam neće oduzeti previše vremena, i zbog kog ćete sigurno dobiti titulu najboljih modernih domaćica.

Zato, obavezno pogledaje naš današnji tutorijali i otkrijte najjednostavniji recept za domaći džem od jagoda!

foto: RINA

Biće vam potrebno (za 500g džema):

  • 1 kg očišćenih jagoda
  • 500 g šećera
  • Sok od jednog limuna
foto: RINA

Priprema:

  1. Nakon što očistite jagode od pantljika, presecite ih na pola, pa stavite u široku šerpu, za koju znate da joj dno ne zagoreva.
  2. Zatim pospite jagode šećerom, i ostavite da odstoje tako 30 minuta kako bi pustile sok. Čak možete ovo sve da uradite i uveče, pa ostavite jagode da odstoje preko noći - što više to bolje.
  3. Sada prelazite na proces kuvanja. Jagode blago izgnječite, pa uključite ringlu na najjače, sve dok smesa ne proključa. Onda smanjite na umerenu temperaturu, i ostavite džem da se krčka oko sat vremena.
  4. Bitna napomena - smesa sve vreme peni, i potrebno je da tu penu u konitnuitetu sklanjate pomoću kašike. Zapravo, kada prestane da peni, to znači da je vaš džem gotov.
  5. Skinite sa ringle, pa dodajte sok od limuna i blago sve promešajte.
  6. Sada prenalzite na punjenje tegli. Tegle treba prethodno da zagrejete u rerni na 100 stepeni, pa da još vruć džem sipate u njih. Zatvorite ih, okrenete za čas naopako kako bi se napravio vakum, i ostavite da se ohlade.
  7. Kada su se poptuno ohladile, stavite ih na hladnije i mračno mesto, gde ih čuvate.
foto: Youtube / Wilhelms Kitchen

Naravno, jednu odmah otvorite i uživajte u ukusima svog domaćeg džema od jagoda.

OD ŠIPURKA KUVAMO DŽEM, A OVAJ BANAĆANIN GA IZVOZI ZA LEK: Uložio 1500 evra po hektaru, posle samo 4 godine sve mu se isplatilo:

(Espreso/ mogu ja to sama)