Španski gulaš, Foto: Printscreen/ YouTube/ Meat Recipes

recept

ŠPANSKI GULAŠ se sprema 3 PUTA BRŽE OD SRPSKOG I IDEALAN JE KAD STE U ŽURBI: Poseban ŠMEK daju ova 2 TRIK sastojka

Ovo jelo pored toga što se brže kuva, dodaje sastojke u kojima ćete uživati, jer mu daju poseban šmek

Objavljeno: 17.05.2023. 17:33h > 17:41h

Svi volimo da pojedemo nešto na kašiku, a gulaš je tradicionalno jelo koje se jede samo ako imamo vremena jer nam treba makar 3 sata da bi on bio ukusan.

Međutim postoji caka ako želite savršen ukus a brzu pripremu, u pitanju je recept za Španski gulaš. Ovo jelo pored toga što se brže kuva, dodaje sastojke u kojima ćete uživati, jer mu daju poseban šmek.

foto: Printscreen/ YouTube/ Meat Recipes

Sastojci:

  • 2 crna luka
  • 1,2 kg svinjskog mesa
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 400 g seckanog pelata
  • 1 l bujona od povrća
  • 1 kašičica šećera
  • 100 g kiselih krastavaca
  • 2 paprike
  • 1 dimljena kobasica
  • mirođija
foto: Printscreen/ YouTube/ Meat Recipes

Priprema:

U dubljoj šerpi propržite sitno seckani crni luk, a kada on omekša dodajte i meso isečeno na kockice. Propržite, pa posolite i pobiberite, a onda dodajte i paradajz pire. Promšejate, pa sipajte bujon i paradajz pelat. Promešajte, smanjite vatru i poklopite, pa kuvajte nekih sat vremena. Deset minuta pred kraj kuvanja dodajte sitno seckanu papriku i kisele krastavce, promešajte i dodajte seckanu dimljenu kobasicu. U gotovo jelo dodajte seckanu mirođiju i služite. Prijatno!

RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli:

(Espreso/ Stvar ukusa)