Tulumbe, Foto: PrintSCreen/ YouTube/ Arijeva kuhinja

PREUKUSNE SU

OVAKO BOSANSKE DOMAĆICE SPREMAJU TULUMBE: Stari RECEPET krije CAKU koju morate da ZAPIŠETE

Toliko su sočne i slatke da ne postoji ništa bolje za bilo kakvu priliku

Objavljeno: 15.05.2023. 21:41h

Tulumbe su tradicionalni bosanski kolač.

Toliko su sočne i slatke da ne postoji ništa bolje za bilo kakvu priliku.

Sada ih napravite baš onako kako to rade bosanske domaćice.

foto: Printscreen/Youtube/Golden Hands

Ako ste savladali pravljenje baklave po starom receptu iz srca Bosne, vreme je da naučite i ovaj jednostavan recept za tulumbe:

Sastojci za agdu:

1l vode

700g šećera

Sastojci za testo:

400ml vode

foto: Printscreen/Youtube/Golden Hands

150ml ulja

1 kašičica soli

400g brašna

1 kašičica praška za pecivo

foto: Printscreen/Youtube/Golden Hands

5 jaja

Priprema: Prvo u šerpu stavite vodu i šećer i ostavite da proključa. Kada proključa, sklonite sa ringle da se agda ohladi.

foto: Printscreen/Youtube/Golden Hands

U dublju šerpu stavite 400 ml vode i 150 ml ulja i jednu kašičicu soli. Prokuvajte tu vodu. U posebnu činiju pomešajte suve sastojke poput brašna i praška za pecivo. U ključalu vodu dodajte brašno i mešajte dok se sve ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Jaja dodajte u prohlađeno testo pa promešajte dobro. Punite kalup za tullumbe i pržite ih u ulju. Zatim ih stavite u agdu da se dobro natope, pa poslužite prohlađene, piše domacikuhar.

(Espreso/Domacikuhar)