PREUKUSNE SU
OVAKO BOSANSKE DOMAĆICE SPREMAJU TULUMBE: Stari RECEPET krije CAKU koju morate da ZAPIŠETE
Toliko su sočne i slatke da ne postoji ništa bolje za bilo kakvu priliku
Tulumbe su tradicionalni bosanski kolač.
Toliko su sočne i slatke da ne postoji ništa bolje za bilo kakvu priliku.
Sada ih napravite baš onako kako to rade bosanske domaćice.
Ako ste savladali pravljenje baklave po starom receptu iz srca Bosne, vreme je da naučite i ovaj jednostavan recept za tulumbe:
Sastojci za agdu:
1l vode
700g šećera
Sastojci za testo:
400ml vode
150ml ulja
1 kašičica soli
400g brašna
1 kašičica praška za pecivo
5 jaja
Priprema: Prvo u šerpu stavite vodu i šećer i ostavite da proključa. Kada proključa, sklonite sa ringle da se agda ohladi.
U dublju šerpu stavite 400 ml vode i 150 ml ulja i jednu kašičicu soli. Prokuvajte tu vodu. U posebnu činiju pomešajte suve sastojke poput brašna i praška za pecivo. U ključalu vodu dodajte brašno i mešajte dok se sve ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Jaja dodajte u prohlađeno testo pa promešajte dobro. Punite kalup za tullumbe i pržite ih u ulju. Zatim ih stavite u agdu da se dobro natope, pa poslužite prohlađene, piše domacikuhar.
(Espreso/Domacikuhar)