Torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

recept

NIJEDAN ĐURĐEVDAN NIJE MOGAO DA PROĐE BEZ OVE TORTE: Lakšu pripremu NISTE VIDELI, a najbolje je što se NE PEČE

Ovo je jedna od najukusnijih torti koju naše domaćice spremaju!

Objavljeno: 04.05.2023. 17:31h > 17:48h

Dolazi nam Đurđevdan, a ovo je torta kojom ćete oduševiti sve goste!

POTREBNI SASTOJCI

kore za tortu - 3 komada, braon kore

ZA BELI FIL

  • pavlaka - 250 ml
  • kisela pavlaka - 200 g
  • voće - 150 g

ZA BRAON KREM

  • pavlaka - 250 ml
  • čokolada - 250 g, crna
  • keks - 5 - 6 komada, oreo
  • šećerni preliv
foto: Printscreen/Youtube/Natašine Slastice

NAČIN PRIPREME

U okrugli kalup za tortu stavite jednu koru. Prelijte je šećernim prelivom. Umutite pavlaku sa šećerom u prahu. Dodajte kiselu pavlaku i promešajte.

Sipajte jedan deo fila, pospite voćem i pokrijte drugim delom. Stavite drugi deo kore i prelijte. Umutite pavlaku i u nju dodajte rastopljenu čokoladu.

Umutite na mekan krem. Sipajte jedan deo krema. Pospite mlevenim keksom i pokrijte preostalim filom.

Stavite poslednju koru. Namažite tortu šlagom i pokrijte glazurom. Ukrasite u ovom slučaju jagnjetom, napravljenim od fondana.

(Espreso/Bonapeti)