Avokado, Foto: Printscreen/youtube/LuxideLuxi

PROBAJTE

AVOKADO POSPITE OVOM NAMIRNICOM I GLEDAJTE ŠTA SE DEŠAVA: Posle ovog, radićete to stalno

Naime, ako imate avokado koji još nije potpuno zreo, možete upotrebiti brašno kako biste ubrzali proces zrenja

Objavljeno: 01.05.2023. 12:31h

Avokado je nešto što je relativno novina na našem tržištu. Mnogi imaju velike dileme kako po pitanju njegove upotrebe, ali i po pitanju njegove zrelosti. Naime, retko kad “ubodemo” baš zreo avokado.

A, opet, mnogima se desi da na kraju i pojedu takav avokado, jer im se ne čeka par dana da prirodno sazri.

Ipak, postoji rešenje i za to. Naime, ako imate avokado koji još nije potpuno zreo, možete upotrebiti brašno kako biste ubrzali proces zrenja.

foto: Profimedia

Stavite avokado u papirnu kesu i pospite ga brašnom te ostavite oko 24 sata. Avokado bi nakon toga trebalo da je spreman i dobar za jelo, prenosi Krstarica.

(Espreso)