Roštilj, Foto: Profimedia

PRIPREME ZA PRAZNIK

ROŠTILJ MAJSTORI OTKRILI TRIK ZA MESO: Obavezno to uradite za 1. MAJ i biće MEKANO i SOČNO

Četiri saveta za savršen roštilj i za ovaj prvi maj

Objavljeno: 28.04.2023. 20:11h

Za prvi maj se pribegava roštiljanju u prirodi, sada već tradicionalno. Roštilj majstori mogu da nas posavetuju kako da nam roštiljanje bude prosto ko pasulj.

Možete nabaviti različite vrste mesa i otpočeti proces uz ove neverovatne savete, koji će vam pomoći da vam meso bude toliko ukusno da se prepričava do sledećeg praznika.

foto: Printscreen/Youtube/ omgfoodie

Led ili maslac

Ukoliko na sredinu pljeskavice stavite kockicu leda dok je pečete, meso će ostati sočno, a vi ćete dobiti nikad ukusnije meso. Jednako dobar rezultat ćete postići i sa kockicom maslaca.

Sok od jabuke

Pojedini roštilj majstori tvrde da povremeno prskanje mesa sokom od jabuke stvara neverovatan ukus i sočnost koja se pamti.

foto: Dragan Kadić

Rasporedite toplotu

Velika i česta greška koja se pravi prilikom spremanja roštilja, jeste loše raspoređivanje toplote. Ovaj problem možete da rešite tako što ćete pomeranjem uglja učiniti da jedna strana roštilja bude vrelija, pa ćete na njoj spremati živo meso, a druga će biti hladnija. Na drugu stranu ćete pomerati meso kada bude skoro pa gotovo. Ono će se ispeći do kraja, a neće izgoreti.

AKO NE VOLITE KIŠU, BOLJE NE ČITAJTE OVU PROGNOZU! Meteorolog Ristić najavio nedelju dana padavina, a za 1. maj PROGNOZIRA OVO:

(Espreso/Krstarica)