PRIPREME ZA PRAZNIK
ROŠTILJ MAJSTORI OTKRILI TRIK ZA MESO: Obavezno to uradite za 1. MAJ i biće MEKANO i SOČNO
Četiri saveta za savršen roštilj i za ovaj prvi maj
Za prvi maj se pribegava roštiljanju u prirodi, sada već tradicionalno. Roštilj majstori mogu da nas posavetuju kako da nam roštiljanje bude prosto ko pasulj.
Možete nabaviti različite vrste mesa i otpočeti proces uz ove neverovatne savete, koji će vam pomoći da vam meso bude toliko ukusno da se prepričava do sledećeg praznika.
Led ili maslac
Ukoliko na sredinu pljeskavice stavite kockicu leda dok je pečete, meso će ostati sočno, a vi ćete dobiti nikad ukusnije meso. Jednako dobar rezultat ćete postići i sa kockicom maslaca.
Sok od jabuke
Pojedini roštilj majstori tvrde da povremeno prskanje mesa sokom od jabuke stvara neverovatan ukus i sočnost koja se pamti.
Rasporedite toplotu
Velika i česta greška koja se pravi prilikom spremanja roštilja, jeste loše raspoređivanje toplote. Ovaj problem možete da rešite tako što ćete pomeranjem uglja učiniti da jedna strana roštilja bude vrelija, pa ćete na njoj spremati živo meso, a druga će biti hladnija. Na drugu stranu ćete pomerati meso kada bude skoro pa gotovo. Ono će se ispeći do kraja, a neće izgoreti.
AKO NE VOLITE KIŠU, BOLJE NE ČITAJTE OVU PROGNOZU! Meteorolog Ristić najavio nedelju dana padavina, a za 1. maj PROGNOZIRA OVO:
(Espreso/Krstarica)