prosto ko pasulj
OVAKO SE PRAVI DOMAĆI KREM SIR: Zaboravite na SKUPE NAMAZE iz RADNJE, ovo ćete jesti SVAKI DAN
Ukus će vam se dopasti i verujemo da ćete vrlo brzo ući u štos, pa ćete na onaj kupovni i zaboraviti
Ništa lepše nego ukusni namazi od sira na krekere, galete, u sendvič ili parče prepečenog hleba. Ove namaze često kupujemo u marketima, a kako cene rastu ova poslastica izostaje u našim domovima.
Zbog ovoga vreme je da pokušate da ga sami napravite kod kuće, jer to nije ni najmanje teško ni komplikovano, a potrebne su vam samo dve namirnice od kojih nijedna nije sir.
Ukus će vam se dopasti i verujemo da ćete vrlo brzo ući u štos, pa ćete na onaj kupovni i zaboraviti.
Ukoliko ste ljubitelj krem sireva sa dodacima, slobodno u njega dodajte šunku, začine, neki luk ili šta god volite. EVo recepta za domaći krem sir.
Priprema:
- Mleko sipajte u šerpu i kuvajte ga dok ne proključa, a onda dodajte limunov sok i ostavite da se kuva dok se na površini ne stvori žuta skrama.
- Kada se žuta skrama bude stvorila, preko šiste šerpe stavite sito i procedite. Dobijeni sir, nakon toga, sipajte u blender i dodajte nekoliko kašika surutke (smesa koja ostane kada izvadite sir).
- Ukoliko želite, umesto surutke možete da dodate i maslinovo ulje. Sve dobro izblendirajte i vaš krem sir je spreman.
POTRAŽNJA ZA KOZJIM MLEKOM NIKAD VEĆA! Porodica iz Čačka sve što pomuze proda istog dana, sami nalaze kupce za 200 din po litru:
(Espreso/ 24sedam)