recept
BAKE I DEKE JE OBOŽAVAJU, ALI JE DO SADA OVAKVU NISTE PROBALI: Pripremite UKUSNU PILEĆU DŽIGERICU na POSEBAN NAČIN
Caka je u ubacivanju brašna
Nema kuće koja nije spremala pileću džigericu, a nema ni Srbina koji je ne voli. Razlikuje se od ostalih džigerica i mnogo je ukusnija.
Evo jednog recepta kako da je pripremite.
Potrebno je:
600 g pileće džigerice
2 glavice crnog luka
po potrebi brašna
po ukusu suvog biljnog začina
za prženje ulje
Priprema:
Pileću džigericu operite i prosušite, a zatim je začinite suvim biljnim začinom. Svaki komad džigerice dobro uvaljajte u brašno i ređajte u dobro osušeni tiganj u koji ste prethodno sipali ulje da prekrije dno.
Najbitnije je da se džigerica ređa direktno na hladno ulje. U prostore između džigerice i preko nje poređajte crni luk isečen na krupnije komade.
Tiganj poklopite, stavite na ringlu pa tek onda uključite.
Kada se ulje zagreje i džigerica počne da se prži sačekajte 5 minuta, a zatim okrenite komade džigerice. Postupak ponavljajte na svakih 5 minuta dok džigerica ne bude gotova. Potrebno je dvadesetak minuta da se prži.
Kada je gotovo servirajte na tanjir i služite uz prilog po želji.
Majke i snajke:
(Espreso/Recepti)