Recept
SAVRŠENI RECEPT ZA TRADICIONALNU CARSKU PITU: Uz dodatak OVOG SASTOJKA biće sočnija i mekanija nego IKAD DO SADA
Jedinstveni recept za Carsku pitu
Recepata za Carsku pitu ima mnogo, svako u smesu stavlja drugačije sastojke, opet drugi recepti se razlikuju u smesi. Mi vam donosimo jedan od recepata, nama je fantastičan, pogotovo sa dodatkom kačkavalja.
Ukusna Carska pita koja se topi sa ustima:
Sastojci
- za 8 osoba
- 4 jaja
- 1 casa jogurta ili kiselog mleka
- 1 casa od jogurta ulja
- 2case od jogurta brasna
- 1 kesica prasak za pecivo
- so po potrbi
- 150gr sira punomasnog
- 150gr. kackavalja
- 150gr. sunke
- 4--5 krastavcica
- 2--3 crvene kisele paprike
Priprema
1. Umutit jaja mikserom, u umucena jaja dodati kiselo mleko ili jogurt, brasno, prasak za pecivo, malo soli, ako sir nije slan, i u masu staviti ostale sastojke sitno iseckane, iseckane krastavcice i papriku predhodno ocediti. Sve dobro izmesati, sipati u pleh i peci na 200 stepeni dok blago ne porumeni.
Posluživanje
Ja ovog puta stavila sam kiselo mleko, i bez kisele paprike je, ali je jako fina i ukusna, nestala je za tren.
PROFESIONALNA KUVARICA U EMISIJI MAJKE I SNAJKE, recept za najlepše POHOVANE PALAČINKE! Raša je ponudio zajedničku saradnju:
(Espreso/Coolinarka)