UKSUNO
KOLAČ "SVE PO DVA" ODUŠEVIO SRPSKE DOMAĆICE: Recept ćete zapamtiti ODMAH, pravi se za tili čas
Sjajan za Uskrs
Recept za kolač koji miriše na detinjstvo i jabuke, i koji se lako pravi od sastojaka koje uglavnom imamo kod kuće. Kolač nosi naziv „Sve po dva“ jer sve količine u receptu imaju broj dva (sve osim oraha) pa se i recept lako pamti.
Potrebni sastojci:
2 jaja
200 grama šećera
200 mililitara ulja
200 mililitara mleka
200 grama mlevenih oraha
200 grama griza
200 grama oštrog brašna
2 narendane jabuke
prašak za pecivo
vanilin šećer
malo ruma (može i ne mora)
džem od kajsije
50 grama naseckanih oraha
Priprema:
U dubljoj posudi penasto umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Potom dodati ulje, mleko, orahe, griz, i brašno. Sve dobro umutiti, dodati prašak za pecivo i još jednom dobro promešati. U testo, na kraju dodati narendane jabuke i malo ruma. Smesu izručiti u namašćen pleh posut brašnom.
Peći pola sata na temperaturi od 200 stepeni. Pečeni kolač premazati džemom od kajsija preko koga možete staviti naseckane orahe.
(Espreso)