Čokolda, Foto: Printscreen/Youtube/table_diary

UKUSNO I ZDRAVO

ČOKOLADNI KOLAČ KOJI JE PREUKUSAN, A NE GOJI: Donosimo vam recept od kojeg voda ide sama na usta

Čokoladu rastopite sa mlekom, pa je ravnomerno prelijte preko pečenog kolača

Objavljeno: 09.04.2023. 10:09h

U nastavku je recept za zdravu verziju čokoladnog kolača koja ne sadrži brašno, ni šećer, tako da ćete uživati u njoj bez straha od suvišnih kalorija.

Sastojci:

120 g ovsenih pahuljica

250 ml mleka

3 banane

2 jajeta

50 g kako praha

1 prašak za pecivo

prstohvat soli

kašičica ekstralta vanile

Za preliv:

100 g crne čokolade

3 supene kašike mleka

Priprema:

Ovsene pahuljice prelijte zagrejanim mlekom, dobro promešajte i ostavite 15 minuta. Banane izgnječite, pa im dodajte cela jaja i dobro sjedinite. Potom dodajte kakao, prašak za pecivo i ekstrakt vanile, a potom sve dobro promešajte. U smesu od banana dodajte ovsene pahuljice i ponovo sve sjedinite. Činiju za pečenje premažite sa malo putera, a zatim izlijte dobijenu smesu. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite kolač oko 40-45 minuta. Čokoladu rastopite sa mlekom, pa je ravnomerno prelijte preko pečenog kolača. Kada se prohladi isecite ga na kocke i služite.

(Espreso/Jeca Svaštarica)