za doručak
PROJA SA BLITVOM I PRAZILUKOM: Dodajte joj 1 SASTOJAK i biće VAZDUŠASTA i MEKANA (RECEPT)
Pospite semenkama i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta
Proja se nekada pravila od najosnovnijih sastojaka i često je menjala hleb. Kako više ne bi bila suva, domaćice su joj poboljšavale ukus dodajući raznovrsno povrće, jogurt... Počelo je proleće i pijace i prodavnice su pune šarenog povrća, pa je predlog Stvarukusa da napravite mekanu i vazdušastu proju sa blitvom i prazilukom.
Sastojci:
3 jajeta
1 čaša belog brašna
2 čaše kukuruznog brašna
1 čaša jogurta
1 čaša kisele vode
1/2 praška za pecivo
1 kašičica soli
1 praziluk (samo beli deo)
2 veze blitve
300 g feta sira
3 kašike ulja
1 kašika susama
1 kašika golice
1 kašika suncokreta
Priprema: U posudi pomešajte jaja koja ste prethodno umutili, pa dodajte brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, so, kiselu vodu i jogurt. Sve dobro sjedinite, a onda blitvu prelijte vrelom vodom i ostavite 10 minuta. Procedite i isecite, pa dodajte u smesu. Zatim dodajte praziluk isečn na kolutove koji ste propržili, kao i izmrvljeni sir. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u kalup koji ste premazali uljem. Pospite semenkama i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)