preukusna
VIŠE NIKADA NEĆETE STAVLJATI ULJE U PROJU: Samo OVAJ sastojak joj daje MEKOĆU, a to NI NE ZNATE
Poželeteće samo takvu da je jedete
Od sada ćete proju spremati samo sa jednim sastojkom koji je najbolja zamena za ulje.
Poželeteće samo takvu da je jedete.
Proju svi obožavaju i rado je prave, a na internetu možete naći milion različitih recepata.
Sastojci:
7 kašika belog kukuruznog brašna
4 kašike palente
4 kašike belog, mekog pšeničnog brašna
3 kriške starog, polumasnog sira
4 jajeta
čaša jogurta
prašak za pecivo
3 kašike svinjske masti
so, laneno seme i susam po želji
mlaka voda ili gazirana, kisela voda
Priprema
Umutite jaja, dodate sir i jogurt, a zatim i sve tri vrste brašna, so i prašak za pecivo. Dodate vodu i mešate dok ne dobijete kompaktnu masu, ne previše retku.
Obavezno dodajte i svinjsku mast jer će proji dati poseban šmek. Većina koristi ulje, a uz mast proja će biti mnogo lepša. Dodajte malo lanenog semena zbog strukture, pospite susamom po želji, a možete ubaciti i malo kurkume ako želi te da dobije jarko žutu boju. Pecite na 200 stepeni dok ne porumeni, sa obe strane.
(Espreso/Najžena)