Proja u tepsiji, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
topi se
OD SADA ĆETE PROJU STALNO PRAVITI BEZ SIRA: 1 sastojak joj DAJE MEKOĆU i mnogo JE UKUSNIJA
Jedan sastojak joj daje mekoću
Objavljeno: 30.03.2023. 21:49h
Nikolina Jokić
Napravite proju bez sira koja će vas oboriti sa ukusom.
Nećete osetiti da ga nema u njoj.
Jedan sastojak joj daje mekoću.
Sastojci
4 jaja
1 čaša kisele vode ili jogurta
1/2 čaše ulja
malo soli
2 čaše projinog brašna
1 čaša oštrog pšeničnog brašna
1/2 praška za pecivo
Priprema
Umutite jaja, dodajte kiselu vodu ili jogurt, ulje, so, obe vrste brašna pomešane prethodno sa praškom za pecivo. Varjačom sve sastojke dobro izmešajte da se dobije ujednačena masa i stavite u podmazan pleh. Pecite na 200 stepeni 30 do 40 minuta. Služite toplo uz kajmak ili sir.
(Espreso/Kuvajsam.com)