Carska pita, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

recept

POSNA CARSKA PITA ĆE SAMO NA OVAJ NAČIN ISPASTI MEKANA: Sipajte 1 sastojak u smesu i BIĆE UKUSNIJA NEGO IKAD

Posna carska pita je uvek dobar predlog za doručak ili večeru

Objavljeno: 27.03.2023. 10:40h

Pite uglavnom nisu komplikovane za spremanje, pogotovo kada se sastojci samo pomešaju i izliju tepsiju. Skoro svi ih vole, bilo da ih pravite sa sirom, mesom, spanaćem ili nekim drugim povrćem, uglavnom nestanu sa stola u rekordnom roku.

Jedna od najpoznatijih je carska pita, a kako je u toku Uskršnji post u nastavku teksta pročitajte recept kako da napravite posnu verziju koja je jednako ukusna kao i mrsna.

Sastojci:

150 g biljnog sira

foto: Printscreen/YT/ Jelajelena Petrovic

100 ml ulja

100 g brašna

100 g kukuruznog brašna

1 kesica praška za pecivo

1 crvena kisela paprika

3-4 kisela krastavca

1 paprika

100 g zelenih maslina

100 ml kisele vode

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema:

U posudi pomešajte obe vrste brašna i prašak za pecivo, a zatim sipajte ulje i kiselu vodu. Sjedinite sastojke, pa dodajte rendani sir i sitno seckane krastavce, kiselu i običnu papriku i masline.

Promešajte, pa sipajte u tepsiju koju ste premazali margarinom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.

Pogledajte odlične recepte u emisiji Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)