recept
POSNA CARSKA PITA ĆE SAMO NA OVAJ NAČIN ISPASTI MEKANA: Sipajte 1 sastojak u smesu i BIĆE UKUSNIJA NEGO IKAD
Posna carska pita je uvek dobar predlog za doručak ili večeru
Pite uglavnom nisu komplikovane za spremanje, pogotovo kada se sastojci samo pomešaju i izliju tepsiju. Skoro svi ih vole, bilo da ih pravite sa sirom, mesom, spanaćem ili nekim drugim povrćem, uglavnom nestanu sa stola u rekordnom roku.
Jedna od najpoznatijih je carska pita, a kako je u toku Uskršnji post u nastavku teksta pročitajte recept kako da napravite posnu verziju koja je jednako ukusna kao i mrsna.
Sastojci:
150 g biljnog sira
100 ml ulja
100 g brašna
100 g kukuruznog brašna
1 kesica praška za pecivo
1 crvena kisela paprika
3-4 kisela krastavca
1 paprika
100 g zelenih maslina
100 ml kisele vode
Priprema:
U posudi pomešajte obe vrste brašna i prašak za pecivo, a zatim sipajte ulje i kiselu vodu. Sjedinite sastojke, pa dodajte rendani sir i sitno seckane krastavce, kiselu i običnu papriku i masline.
Promešajte, pa sipajte u tepsiju koju ste premazali margarinom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
Pogledajte odlične recepte u emisiji Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)