ZA RUČAK
DODAJTE 1 ŠOLJU OVOGA U ĐUVEČ I STALNO ĆETE GA TAKO PRAVITI: Pravi SELJAČKI na kojem su GENERACIJE ODRASLE
Ovo jelo koje možete da pravite i sa mesom i bez njega, vole mnogi zbog jednostavne pripreme i ukusa
Za pravljenje đuveča vam ne treba mnogo vremena.
Sada je pravo vreme da ga spremite.
Ovo jelo koje možete da pravite i sa mesom i bez njega, vole mnogi zbog jednostavne pripreme i ukusa.
Za vas smo danas pripremili recept za đuveč koji će vas vratiti u detinjstvo, jer su ga ovako spremale naše bake i majke.
Sastojci:
2 šolje pirinča
1 šolja graška
1 šolja boronije
2 paprike
2 glavice crnog luka
100 g pečuraka
120 ml ulja
250 ml soka od paradajza
500 g pilećeg mesa
so
biber
začini po ukusu
Priprema:
Crni luk iseckajte sitno, pa ga dinstajte na zagrejanom ulju u šerpi.
Meso, papriku i paradajz iseckajte na kockice.
Kada luk omekša, dodajte meso, malo vode i dinstajte oko pet minuta.
Dodajte začine.
Zatim stavite ostalo povrće, sem pirinča, i oko 250 mililitara vode.
Ostavite sve da se krča oko 20 minuta, a onda ubacite pirinač i sok od paradajza.
Kada provri, dolivajte vodu dok se pirinač skroz ne skuva.
Jelo služite uz omiljenu salatu.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)