Kiseli kupus, Foto: Bakina kuhinja

laka priprema

ZABORAVLJEN RECEPT ZA KISELI KUPUS KAKAV SU SAMO NAŠE BAKE PRAVILE: Tajna se krije u samo DVA SASTOJKA (VIDEO)

Bakina kuhinja - kiseo kupus sa prazilukom i krompirom

Objavljeno: 20.03.2023. 11:02h

Kiseli kupus je jedno od omiljenih tradicionalnih jela u Srbiji. Niko mu ne može odoleti kad se nađe na trpezi, a evo jednog recepta kakv su samo naše bake pravile.

foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

1 glavica kiselog kupusa

1 veći praziluk

2 veća krompira

ulje

ml i tucana paprika

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

beli lik granule

ml biber

lovorov list

Priprema:

Na 30 ml ulja propržiti seckan praziluk. Dodati seckan kupus i malo ga pržiti. Skuvati 3 krompira u ljusci pa ga oguliti i iseći na kocke.

U kupus dodati paprike mlevenu i tucanu, beli luk ml. biber i lovorov list.

Ubaciti kocke krompira sve izmešati u veću pliću šerpu ili tepsiju.

Dodati 100 ml vode i staviti u rernu da se sve zapeče na 220 stepeni C oko 30 minuta. Jako dobar ukus prijatno!

Pogledajte video o Hambureku, burek sa sirom i pljeskavicom:

(Espreso)