laka priprema
ZABORAVLJEN RECEPT ZA KISELI KUPUS KAKAV SU SAMO NAŠE BAKE PRAVILE: Tajna se krije u samo DVA SASTOJKA (VIDEO)
Bakina kuhinja - kiseo kupus sa prazilukom i krompirom
Kiseli kupus je jedno od omiljenih tradicionalnih jela u Srbiji. Niko mu ne može odoleti kad se nađe na trpezi, a evo jednog recepta kakv su samo naše bake pravile.
Potrebno je:
1 glavica kiselog kupusa
1 veći praziluk
2 veća krompira
ulje
ml i tucana paprika
beli lik granule
ml biber
lovorov list
Priprema:
Na 30 ml ulja propržiti seckan praziluk. Dodati seckan kupus i malo ga pržiti. Skuvati 3 krompira u ljusci pa ga oguliti i iseći na kocke.
U kupus dodati paprike mlevenu i tucanu, beli luk ml. biber i lovorov list.
Ubaciti kocke krompira sve izmešati u veću pliću šerpu ili tepsiju.
Dodati 100 ml vode i staviti u rernu da se sve zapeče na 220 stepeni C oko 30 minuta. Jako dobar ukus prijatno!
Pogledajte video o Hambureku, burek sa sirom i pljeskavicom:
(Espreso)