Slanci, Foto: Printscreen/Youtube/Serpica Recepti

MEKANi KAO DUŠA

DOMAĆI SLANCI BOLJI NEGO U PEKARI: DORUČAK za celu porodicu koji vraća UKUSE DETINJSTVA

Kvasac ostavite u toplom mleku i sipajte šećer i malo soli

Objavljeno: 16.03.2023. 12:46h

Ne postoji osoba koja ne obožava jednostavne, ali preukusne slane štapiće.

Sastojci:

200 ml mleka

2 kašike ulje

foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/COOKIST WOW

15 g kvasca

1 kašičica šećera

320-350 g brašna

1 žumance

morska so

Za preliv:

2 kašike brašna

1/2 kašičice soli

Priprema:

Kvasac ostavite u toplom mleku i sipajte šećer i malo soli. Ostavite da se aktivira nekih dvadesetak minuta, pa sipajte u posudu gde ste pomešali brašno, so i ulje. Zamesite testo.

foto: Printscreen Youtube/Bokina kuhinja

Pokrijte i ostavite da nadođe. Zatim razvucite testo i isecite na trake široke 1 cm. od traka oblikujte valjak, pa ređajte u podmazan pleh. Pokrijte i ostavite da narastu, pa ih premažite žumancetom. Pecite na 220°C da budu baš reš.

Dve kašike brašna i so razmutite sa malo vode da bude ređe. Pred kraj pečenja štapiće prelijte kašičicom smese, pa vratite u rernu još 5-6 minuta. Kad ih izvadite premažite ih ulljem, biće još ukusniji.

(Espreso/NajŽena)