Belo vino, Foto: RINA
KO BI REKAO
OVAJ ALKOHOL JE NAJBOLJI KAD SE SKUVA: Kladimo se da NIKADA NISTE PROBALI, a ukus je fantazija
Ako volite kuvana vina, potrebno vam je malo vremena za ovu poslasticu.
Objavljeno: 15.03.2023. 19:04h
Milica Tomic
Sastojci za 2 čaše:
• 500 ml belog vina
• 125 ml soka od pomorandže
• 1 kašićica cimeta
• 1 štap vanile
• 1 ½ karanfilića
• ½ jabuke
• ½ kašičica začina za medenjake
• 2 kašičice šećera
Priprema:
1. Ugrejte u loncu belo vino sa sokom od pomorandže. Za to vreme očistite jabuku i isecite je na komade.
2. Cimet, karanfilić, začin za medenjake i komade jabuke dodajte vrućoj mešavini u loncu.
3. Potom izvadite srž vanile i stavite u lonac. Umešajte šećer i ostavite da odstoji oko 30 minuta.
(Espreso/Krstarica)