Belo vino, Foto: RINA

KO BI REKAO

OVAJ ALKOHOL JE NAJBOLJI KAD SE SKUVA: Kladimo se da NIKADA NISTE PROBALI, a ukus je fantazija

Ako volite kuvana vina, potrebno vam je malo vremena za ovu poslasticu.

Objavljeno: 15.03.2023. 19:04h

Sastojci za 2 čaše:

• 500 ml belog vina

• 125 ml soka od pomorandže

• 1 kašićica cimeta

• 1 štap vanile

• 1 ½ karanfilića

• ½ jabuke

• ½ kašičica začina za medenjake

• 2 kašičice šećera

foto: Profimedia

Priprema:

1. Ugrejte u loncu belo vino sa sokom od pomorandže. Za to vreme očistite jabuku i isecite je na komade.

2. Cimet, karanfilić, začin za medenjake i komade jabuke dodajte vrućoj mešavini u loncu.

3. Potom izvadite srž vanile i stavite u lonac. Umešajte šećer i ostavite da odstoji oko 30 minuta.

(Espreso/Krstarica)