isprobajte
JEDAN SASTOJAK GARANTUJE NAJSOČNIJU MUSAKU KOJU STE PROBALI! Jednostavan i jeftin obrok prste da poližeš (RECEPT)
Prosto, a genijalno: Jedan sastojak garantuje najsočniju musaku koju ste probali!
Kažu da ako žena ne zna da napravi musaku, ne može da se uda. Musaka u našim krajevima je toliko populano jelo, da nema domaćinstva koje ne sprema bar jednom sedmično. Ipak, čak i oni koji je često pripremaju, nisu ovakav recept još isprobali. A, razlika je u jednoj prostoj stvari. Samo jedan sastojak menja ukus i daje sočnost.
Potrebno je:
- 250 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnoga luka
- Četiri čena belog luka
- 50 grama suve seckane slanine
- Ulje
- Mlevena paprika biber suvi začin
- 500 gr krompira
- 100 grama rendanog kačkavalja
- 2 jaja
- 100 ml. mleka
- 2 kasike kisele pavlake
Priprema:
Na krugove iseći krompir pa dodati malo ulja i promešati. Polovinu krompira poredati u podmazan pleh. Na ulju ispržiti iseckan crni luk i slaninu, a kad se isprži dodati navedene začine.
Preko krompira staviti neprženo mleveno meso koje ste sastavili sa isprženim lukom i slaninom. Zatim, staviti drugi red kolutova krompira. Prekriti folijom i peći u rerni na 220 stepeni C do 30 minuta. Izvaditi iz rerne, i preliti sa umućenim jajima u koja ste dodali pola rendanog kačkavalja, mleko i kiselu pavlaku. Dakle, u musaku obavezno dodajte i slanine, jer je ona ta koja daje sočnost. Inače, neke domaćice u musaku stavljaju neprženo meso, ali neke obavezno meso prodinstaju pre stavljanja u rernu. Ukoliko ga dinastate, onda ga obavezno prodinstajte sa slaninom.
Na kraju dodati ostatak rendanog kačkavalja i vratiti u rernu, te peći još 30 minuta da lepo zarumeni.
Od ove musake miriše cela kuća i tako je dobrog ukusa, da je morate probati obavezno.
(Espreso / Krstarica)