PREUKUSNA
RUSI GIBANICU NE MOGU DA ZAMISLE BEZ 1 SASTOJKA: Obavezno ga STAVLJAJU u NJU, jer samo tako im ISPADNE HRSKAVA
Ukusnija je jer dodaju jedan neobičan sastojak u nju
Osim naše tradicionalne gibanice i Rusi imaju svoj recept.
Ukusnija je jer dodaju jedan neobičan sastojak u nju.
Recept ćete odmah zapisati.
Kada je reč o gibanici svaka domaćica ima svoj recept koji se razlikuje u sitnim detaljima. Sada probajte da napravite rusku gibanicu ili pitu sa sirom koja dosta podseća na srpsku. Može da se jede za doručak, večeru ili užinu. Priprema nije komplikovana, a ukus je neponovljiv.
Sastojci:
400 g kora za pitu
250 g feta sira
250 ml jogurta
4 jajeta
100 ml kisele vode
1 kašika brašna
16 g praška za pecivo
150 g maslaca
Priprema:
Tepsiju obilno premažite istopljenim puterom. Premažite koru istopljenim puterom, pa stavite drugu i pospite izmrvljenim feta sirom. Urolajte, pa krajte savijte na unutra. Stavite na sredinu tepsije. Uzmite sledeću koru, premažite puterom, stavite drugu koru, feta sir i urolajte.
Obmotajte oko kore u sredini tepsije. Radite tako dok ne utrošite materijal. Premažite preostalim puterom pitu i pospite preostalom fetom. Jogurt umutite sa jajima, brašnom, praškom za pecivo i kiselom vodom. Sipajte preko pite, pa ostavite da stoji 5 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)