Piletina, Foto: Printsceen/TikTok/themodernnonna

prste da poližeš

OVAJ JUGOSLOVENSKI RECEPT JE BIO OBAVEZAN NA SVAKOM STOLU: Danas ga nema ni na VIDIKU, ZABORAVILI SU GA

Pile isecite, stavite u šerpu, sipajte vodu i kuvajte

Objavljeno: 27.02.2023. 17:00h

Pile sa dunjom su jugoslovenske domaćice pravile često, ali vremenom je ovaj recept pao u zaborav.

Celo pile isecite, pa kuvajte zajedno sa dunjama koje ste prethodno propržili. Spoj slanog i slatkog čini ovo jelo neodoljivim. Greota je da ovako ukusno jelo padne u zaborav, pa isprobajte recept jer će vam se garantovano dopasti.

foto: Printscreen/youtube/Recepti Index.hr

Od dunja može da se pravi i slatko, ako želite da se počastite ukusnom poslasticom posle predivnog obroka.

Sastojci:

1 pile

1 kg dunja

1 kašika brašna

foto: Printsceen/TikTok/themodernnonna

Priprema:

Pile isecite, stavite u šerpu, sipajte vodu i kuvajte. Na pola kuvanja isključite šporet. Dunje operite, ali ne ljuštite, da se ne raspadnu. Isecite na kriške. Uvaljajte dunje u šećer, pa propržite na malo masti ili ulja.

Izvadite dunje iz šerpe, pa u nju u to isto ulje ili mast dodajte brašno i promešajte. Posle minut vratite dunje, dodajte piletinu i bujon (voda u kojoj se kuvalo pile), posolite i pobiberite. Kuvajte poklopljeno dok meso ne bude gotovo.

(Espreso/NajŽena)