NJAMI
U KUPUS DODAJTE OVO DOK SE KUVA: Dobićete nikad MEKANIJI OBROK, biće bolji nego običan
Ovo je preukusno
Ovakvo nešto još niste probali. U pitanju su flekice sa kupusom.
SASTOJCI:
oko 800g svežeg kupusa
2 kašike masti
1 crni luk
so, biber
250g brašna
1 jaje
izdašan prstohvat soli
75ml mlake vode
PRIPREMA:
STEP 1Iseckati kupus na rezance (kao za salatu)
STEP 2Sitno iseckani crni luk propržiti na zagrejanoj masti, dok ne postane staklast.
STEP 3Dodati kupus i dinstati povremeno mešajući dok malo ne uvene.
STEP 4Kada kupus uvene, dinstati uz povremeno mešanje još 20-ak minuta. Na kraju posoliti i dobro pobiberiti – po ukusu.
STEP 5U međuvremenu napraviti flekice:
STEP 6Izmešati brašno, so, jaje i mlaku vodu i umesiti glatko testo.
STEP 7Testo razvući na debljinu 2-3mm i iseći flekice 2x2cm.
STEP 8200g flekica skuvati u proključaloj vodi (ostatak osušiti na krpi i ostaviti za sledeći put). Kada se skuvaju, ocediti ih, dodati u dinstani kupus i izmešati. Servirati toplo.
STEP 9Napomena: umesto domaćih flekica, za ovo jelo se može koristiti i kupovna testenina.
(Espreso/Kuhinja zaposlene žene)