Juneći gulaš u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

UKUSNO

PRE STAVLJANJA JUNETINE U GULAŠ OBAVEZNO MORATE DA URADITE 1 STVAR: Meso će se samo tako RASPADATI, zapišite TO

Da bi to podstigli morate da uradite jednu stvar

Objavljeno: 22.02.2023. 17:23h

Spremite juneći gulaš koji će se topiti u ustima.

Nikada niste probali mekše meso.

Da bi to podstigli morate da uradite jednu stvar.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Potrebno je:

500g junećeg šola (meso od buta)

2 glavice crnog luka

3 čena belog luka

2 veće šargarepe

bela zelen

jedna kašika brašna

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

lovorov list

biber

so

mlevena crvena paprika

peršun

suvi biljni začin

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

1. Iseckajte i propržite crni luk da blago porumeni. Dodajte meso, ispržite ga sa obe strane tako da ne bude crveno.

2. Sipajte vodu, pa zatim dodajte i ostalo povrće koje ste prethodno iseckali. Stavite malo od svih začina i 2-3 lovorova lista. Vode sipajte toliko da pokrije sve što se nalazi u šerpi. Smanjite temperaturu i ostavite da se lagano krčka dok meso ne bude skoro mekano.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

3. Povremeno proveravajte, dodajte vode ako treba i promešajte.

4. Kada je meso potpuno gotovo, u činiji pomešajte mlevenu crvenu papriku i brašno i razmutite sa malo vode da ne bude grudvica. Dodajte u meso i promešajte.

6. Ostaviti da se sve lagano krčka još 10-tak minuta, uz povremeni mešanje. Probajte i dodajte ponovo začine. Iseckani svež ili suvi peršun dodajte na kraju.

(Espreso/Stvar ukusa)