Može da se pojede u jednom zalogaju, a bitno je da se prati ovaj recept: Kraljevski venac sa mlevenim mesom i sirom
Foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

recept

Može da se pojede u jednom zalogaju, a bitno je da se prati ovaj recept: Kraljevski venac sa mlevenim mesom i sirom

Kraljevski venac je raskošno predjelo

Objavljeno:

Kraljevski venac sa mlevenim mesom i sirom je idealno jelo, a evo i kako se pravi ova prava poslastica!

Kraljevski venac je raskošno predjelo koje spaja dekorativan izgled i bogat, sočan ukus u jednom zalogaju.

Sastojci:

1 pakovanje lisnatog testa

malo brašna za razvlačenje

200 g mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

So, crni biber, sušeni beli luk, mlevena paprika – po ukusu

100 g pečuraka

30 g maslaca

100 g rendanog sira

2 kašike pavlake

1 kašika majoneza

1 čen belog luka

1 žumance (za premazivanje)

Sveža mirođija ili peršun

Testo, Pogača, Kraljevski venac
foto: Printscreen/Youtube/ Genussrezepte von Sandra

Priprema:

Ako tražite predjelo koje će na prvi pogled oduševiti vaše goste, a zatim ih i ukusom oboriti s nogu – ovaj recept za kraljevski venac je pravi izbor. Dekorativan način slaganja, čini da ovo jelo izgleda kao prava kulinarska kruna na vašoj trpezi. Idealan je izbor za slavlja, praznike ili kada jednostavno želite da impresionirate bez previše komplikacija.

Savet:

Ako testo sečete ravno, dobićete klasičan izgled. Ako trakice blago uvrćete pri preklapanju, dobićete još efektniju „pletenicu“ – idealno za praznične trpeze.

U mleveno meso dodati seckan crni luk i začine, pa sve sjediniti rukama.

Na maslacu propržiti pečurke. Kada omekšaju, dodati sitno seckan beli luk i još kratko propržiti.

Bonus video:

Error in getting video.

02:14

Više volimo da nas zovu Cigani nego Romi Bora Santana o Međunarodnom danu Roma: Nikada nisam osetio diskriminaciju

(Espreso / Stvar ukusa / Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.