NJAM
OD SADA ĆETE UMESTO MLEKA SAMO OVAJ SASTOJAK STAVLJATI U KROFNE: Jedino tako će biti MEKANE
Biće mekane samo ako u njih dodate malo jednog sastojka
Napravite domaće krofne koje će se topiti u ustima.
Biće mekane samo ako u njih dodate malo jednog sastojka.
Recept će vas oboriti sa nogu.
Potrebno:
250 ml kisele vode
20 g kvasca
1 žumance
3 kašike šećera
1 vanil šećer
2 kašike ulja
1 kašika rendane korice limuna
500 g brašna T- 400 meko
Priprema: Kisela voda treba da je sobne temperature, ne treba da se greje. U posudu za mešenje izmrviti kvasac i dodati kiselu vodu. Posuti sa 1 kašičicom šećera i malo brašna, ostaviti da nadođe. U nadošli kvasac dodajemo žumance, preostali šećer, vanilu, ulje i limun.
Sve zamesimo sa 500 g brašna. Ostavimo da odstoji na toplom 40 minuta. Nakon toga premesimo testo i ostavimo još 20 minuta. Sada rastanjimo testo, ne treba da bude previše tanko. Sečemo krofne modlom ili čašom.Ostavimo još 15 minuta da narastu. Dobro zagrejati mast i podesiti srednju temperaturu. Stavljamo krofne na stranu na kojoj nisu "ležale". Poklopimo šerpu i sačekamo da krofne porumene. Brzo budu gotove. Na kraju posipamo prah šećerom, piše Kreativna domaćica.
(Espreso/Stil/Kreativna domaćica)