ZNAČIĆE VAM TO
PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U KISELI KUPUS OBAVEZNO URADITE 1 STVAR: Samo tako će biti MEKANO i SOČNO
Recept će vas naterati da ga napravite što pre
Spremite kuvani kiseli kupus.
Jedna vrsta mesa mu daje poseban šmek.
Recept će vas naterati da ga napravite što pre.
Sastojci
Potrebno je:
1-2 glavicekiselog kupusa
po izboru suvo meso
2-3 kašike masti
po potrebi začin
3 glavice crnog luka
biber u zrnu
1 kašika tucane paprike
Priprema
Ako je kiseli kupus slan, staviti ga da ostoji u vodi. Isto to uraditi i sa suvim mesom ukoliko je slano. Voda ce izvuci so.
Šerpu u kojoj će se kupus kuvati namazati sa mašću, odnosno namazati dno i zidove. Kupus iseći na sitne parčiće i dodati u šerpu.
U šerpu pored kupusa,dodati suvo meso, lovorov list, biber u zrnu i 2-3 kašike masti. Luk iseći na kockice i propržiti ga na mast, u luk i mast dodati kašiku tucane paprike i napraviti zapršku. Sa tom zaprškom preliti kupus.
U šerpu sa kupusom sipati vode do pola i kuvati na umerenoj temperaturi. Po potrebi dodavati vodu kao i začine. Prijatno!
(Espreso/Recepti.com)