zapišite
DA BI CARSKA PITA BILA MEKANA MORATE DA SIPATE 1 SASTOJAK U NJU: Malo ko zna da se u tome KRIJE CAKA
Caku u pripremi morate da zapamtite, jer će samo tako biti mekana
Carska pita se pored ostalih pita redovno sprema kako za proslave tako i za svakodnevne situacije.
Ona se topi u ustima, jer je nadev čini sočnom.
Caku u pripremi morate da zapamtite, jer će samo tako biti mekana.
Sastojci
Potrebno je:
6 jaja
4 dl kiselog mleka
1 čaše (od kiselog mleka) oštrog brašna,
1 čaša kukuruznog brašna
2 dl ulja,
1 kesica prašak za pecivo
100 g sira
250 g šunkarice
150 g trapesta
2 crvene paprike
3 kisela krastavčića
susam
Priprema
Šunkaricu i trapist iseći na kockice, papriku očistiti od semenki i petiljki te i nju iseći na kockice kao i kisele krastavčiće. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, ulje kiselo mleko, oštro i kukuruzno brašno i prašak za pecivo.
Dodati soli po ukusu i dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa. U pripremljenu smesu dodati sir, šunkaricu, trapist, papriku, krastavčiće i polako promešati varjačom.
Tepsiju nauljiti i posuti brašnom pa sipati u nju pripremljenu smesu. Odozgo posuti susam. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko pola sata dok ne porumeni.
(Espreso/Recepti.com)