za doručak
SIPAJTE 3 KAŠIKE OVE VRSTE ULJA U FOKAČU I STALNO ĆETE JE TAKO SPREMATI: Caku za MEKANO TESTO morate da ZAPAMTITE
Recept će vas naterati da je ovako napravite što pre
Retko ko može da odoli mekanoj fokači.
Testo se topi u ustima.
Recept će vas naterati da je ovako napravite što pre.
Potrebno je:
450 g brašna
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
250 ml mlake vode
3 kašike maslinovog ulja
Još:
2 čena belog luka
50 ml maslinovog ulja
1 kašičica suvog ruzmarina
1 kašičica morske soli
opciono masline
Priprema
Sjediniti brašno, kvasac, so i šećer, pa dodati 3 kašike ulja i sa mlakom vodom zamesiti testo. Podmazati pleh, pa testo razvući i prekriti streč folijom. Ostaviti da stoji sat vremena.
Zatim zagrejati 50 ml ulja da bude mlako, pa u to dodati ruzmarin i sitno seckan beli luk. Preliti preko testa, pa prstima napraviti mala udubljenja.
Ostaviti da stoji još petnaest minuta, a onda u testo utisnuti masline i posuti sa morskom soli. Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta.
(Espreso/Recepti.com)