Palačinke na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

preukusno

NIKADA VIŠE NEĆETE STAVLJATI OBIČNU VODU ILI MLEKO U PALAČINKE: 1 SASTOJAK daje MEKOĆU, to malo KO ZNA (RECEPT)

Totalno će promeniti ukus testa

Objavljeno: 01.02.2023. 18:09h > 18:11h

Palačinke će biti mekane samo ako jedan sastojak dodate u njih.

Odmah ćete primetiti razliku.

Totalno će promeniti ukus testa.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Sastojci za mekane palačinke:

3 šolje brašna,

1 kašika šećera,

malo soli,

1/2 kašičice praška za pecivo,

1 kesica vanilin šećera,

foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

2,5 šolje kisele vode,

ulje

Priprema:

Pomešati brašno sa kiselom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i na vrh noža soli, pa mutiti mikserom dok se ne dobije ređa kaša.

Dodati jednu kašiku ulja i još malo promešati.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Za pečenje palačinki najpogodniji je tiganj sa teflonskim dnom. U tiganj sipati nekoliko kapi ulja, pa kada se dobro zagreje, sipati oko pola kutlače tečne smese, taman toliko da pokrije dno tiganja.

Kada se jedna strana palačinke ispeče, prevrnuti je na drugu stranu. Pre pečenja svake palačinke dodati u tiganj nekoliko kapi ulja.

(Espreso/Krstarica)