Slanina, Foto: Printscreen/RTS

OBRATITE PAŽNJU

AKO PRIMETITE OVE 2 STVARI NA SLANINI, ODMAH JE BACITE: NIKAKO NE SMETE DA JE JEDETE, to je znak da je POKVARENA

Na vreme morate da saznate kako izgleda pokvarena i takvu nikako nemojte da kupujete

Objavljeno: 27.01.2023. 21:51h

Slaninu kod nas nema ko ne voli. Često se jede, ali ona se takođe brzo i kvari.

Ne bi bilo dobro da se pojede bilo šta pokvareno, pa ne ni ona.

foto: Printscreen/TikTok/flavorgod

Na vreme morate da saznate kako izgleda pokvarena i takvu nikako nemojte da kupujete.

Ukoliko ste u trgovini i kupujete kobasicu, tražite kobasicu kojoj je površina glatka i sjajna. Ukoliko je kobasica lepljiva, najbolje je ne kupovati. Lepljiva kobasica je pred istekom roka trajanja. Takođe je važna boja kobasice.

foto: Profimedia

Ako je kobasica pri vrhu postala sivkasta ili zelenkasta, nemojte je konzumirati. Kobasicu ne bi trebali držati u zamrzivaču duže od 2 – 3 meseca jer tada kobasica gubi na kvalitetu i izmenjuje ukus.

Pokvareno suvo meso ne bi trebalo da jedete jer u mesu postoji mnoštvo bakterija koje možete uneti u vaš organizam.

foto: Printscreen/TikTok/rightguysreview

Ukoliko imate slaninu koja gubi svoju crvenu boju te dobija bledu sivkastu, to znači da se pokvarila. Slično kao i kod kobasice, kada slanina postane sluzava ili lepljiva to znači da joj je rok trajanja pri kraju.

Ukoliko slanina ima kiseli miris to takođe znači da je pokvarena i ne bi ju bilo pametno jesti. Ukoliko primetite bilo kakve znakove kvarenja na slanini, bacite je kako ne biste kontaminirali i ostalu hranu u vašem frižideru.

(Espreso/Net.hr)