paŽnja
SVETSKI KUVARI OTKRILI KAKO SE PRAVI NAJBOLJE BELO MESO: Ovo nijedna kuća u Srbiji NIJE ZNALA
Izvadite iz tiganja, pa dodajte puter i kada se otopi dodajte krupno sečen crni luk i mleveni beli. Pržite dok ne omekša, a onda vratite meso
Ukoliko želite da spremite karamelizovano belo meso kao najpoznatiji svetski kuvari, imamo za vas jedan od najlepših recepata za ovaj specijalitet.
Sastojci:
3 pileća filea
100 g brašna 1 crni luk 3 čena belog luka 40 g putera
Za sos:
50 g senfa 1 kašika soja sosa 90 g meda 1/2 čaše piva
Priprema:
Zasecite meso u obliku dijamanta (popreko i uzduž), pa posolite i pobiberite. Uvaljajte u brašno, pa propržite sa obe strane.
Izvadite iz tiganja, pa dodajte puter i kada se otopi dodajte krupno sečen crni luk i mleveni beli. Pržite dok ne omekša, a onda vratite meso.
Pomešajte senf, pivo, med i soja sos, pa prelijte preko. Poklopite i krčkajte 20 minuta, pa poslužite.
(Espreso)