recept
SLOŽENAC OD SVINJSKOG MESA: Ukusan i sočan je jer se krčka u sopstvenom soku, PRSTE DA POLIŽEŠ (VIDEO)
Za ručak napravite složenac od mesa i krompira koji niko neće odbiti
Za ručak nikad dosta ideja, a jedna od njih je i složenac sa krompirom i svinjskim mesom.Kada čujete meso i krompir, pomislite šta je tu novo, često se sprema takvo jelo, ali ovaj recept će vas oduševiti.
U posudu se ređaju sastojci, a ono što izdvaja ovo jelo od drugih je kečap kojim se premazuje meso, a onda i smesa od majoneza i jogurta kojom se premazuje krompir. Sve pospite i sirom i poređajte puter, pa stavite da se krčka u sopstvenom soku.
Sastojci:
350 g svinjskog filea
1 kašičica slatke paprike
6 kašike ulja
1 crni luk
1 paprike
2 velika krompira
2 kašike kečapa
2 kašike gustog jogurta
2 kašike majoneza
100 g tvrdog sira
50 g putera
Priprema:
Meso krupnije isecite, pa posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i sipajte ulje (3 kašike). Dobro promešajte da se sve sjedini. Preko mesa premažite kečap, pa poređajte crni luk isečen na rebarca, kao i papriku isečenu na trake.
Krompir isecite na kolutove, pa posolite, pobiberite i nauljite (3 kaške). Poređajte krompir, a preko premažite majonez i jogurt koji ste pomešali. Pospite rendanim sirom, pa poređajte parčiće putera. Pokrijte pek papirom, pa aluminijumskom folijom i pecite na 200°C oko 35-40 minuta. Skinite foliju i pek papir i pecite još 10 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)