NJAMI
NEMAČKA PITA SA LUKOM, NAPRAVITE CVIBELKUHEN: Recept je star 100 GODINA, parče se TOPI u ustima
Preukusna je
Kao i većina starinskih recepata i ovaj za pitu je jednostavan i sprema se od lako dostupnih namirnica, a danas je ponovo moderan jer je ukus toliko dobar da zove na još jedno parče.
Sastojci
ZA NADEV
crni luk 1 kg
mast 1 kašika
so 1 kašičica
šećer 1 kašičica
mleveni biber po ukusu
mesnata slanina 100 g
mladi sir 400 g
kisela pavlaka 200 g
jaja 3 komada
ZA TESTO
brašno 400 g
ulje 100 ml
jaja 2 komada
mladi sir 200 g
so 1 kašičica
prašak za pecivo 2 kašičice
Kako pripremiti
Luk isecite na tanka rebarca i pržite na zagrejanoj masti. Posolite ga i pobiberite, pospite kašičicom šećera, pa na tišoj vatri uz povremeno dolivanje po malo vode dinstajte dok luk sasvim ne omekša.
U činiji pomešajte sir, pavlaku, sitno seckanu slaninu i jaja, pa začinite solju, biberom i začinskom paprikom. Kada se luk malo prohladi dodajte ga ovoj smesi i promešajte. Sjedinite sve navedene sastojke za testo, dobro izmesite i odmah rastanjite u okrugli pleh. Preko testa nanesite nadev i pecite 35 minuta na 180 stepeni.
(Espreso/Recepti, Zena)