isprobajte
OVAKVA PITA SE JEDE NA JUGU AFRIKE: Ko jednom čuje NAZIV, ne zaboravlja ga, BOLJA OD SVAKE SRPSKE
Na jugu Afrike jedu se meso, divljač, živina, žitarice, avokado, banane, papaja, mango
Afrička kuhinja je bogata i raznovrsna, a svaki region se odlikuje svojim izrazom.
Na jugu Afrike jedu se meso, divljač, živina, žitarice, avokado, banane, papaja, mango.
Tu je i odlična seljačka pita sa juga Afrike.
Sastojci
za 4 osobe 750 g krompira 100 g crnog luka 10 ml ulja 500 g mlevenog mesa (mešavina goveđeg i svinjskog mesa) 1 kašika mešavine belog luka i limuna 1 Goveđa kocka Podravka ¼ šolje vode 125 g smeđih pečuraka 50 g Podravka duplog koncentrata paradajza 250 g seckanog paradajza 1 kašičica soli prstohvat Vegeta Maestro ruzmarina prstohvat Vegeta Maestro timijana prstohvat Vegete Maestro origana 50 ml mleka 30 g putera 150 g rendanog sira Edam Priprema
1. Krompir oljuštite, isecite na pola i kuvajte u ključaloj vodi dok ne omekša.
2. Na ulju propržiti luk isečen na kockice, dodati mleveno meso, mešavinu belog luka i limuna, goveđu kocku i vodu.
3. Kada meso postane mekano i rastresito, dodajte isečene pečurke, koncentrat paradajza, seckani paradajz, so, ruzmarin, timijan i origano.
4. Sve zajedno dobro izmešati. Kuvajte još 5-10 minuta.
5. Pripremljenu smesu rasporedite u okruglu posudu za pečenje.
6. Krompir izgnječite, dodajte malo mleka i putera da dobijete pire.
7. Pripremljenim pireom premažite meso i na kraju pospite sirom.
8. Ovako pripremljeno jelo stavite u rernu zagrejanu na 220°C na nekoliko minuta, dok se sir ne otopi, a jelo ne dobije zlatno smeđu boju i malo hrskavo.
Poslužite toplo uz zelenu salatu.
Savet Umesto crvenog mesa možete koristiti pileće ili ćureće meso, a umesto svežih pečuraka možete koristiti konzerve ili druge vrste svežih pečuraka.
(Espreso/Coolinarka)