recept
PRŽENICE PO BAKINOM RECEPTU: Od sada više nikada nećete baciti STARI HLEB, 1 sastojak daje poseban UKUS
Hleb dobro umočiti u sir sa jedne i druge strane
Prženice su uobičajene za doručak, a mnogi su odrasli na tome. Poslednjih godina aktuelne su razne varijacije na temu prženica. Ipak, u moru recepata, jedan se izdvojio jer je ukusniji i od slavnih prženica. U nastavku donosimo vam recept za ovaj hit doručak.
Potrebno je: stari hleb kriške, jaja, sir mrvljen, mleko, malo ulja
Priprema: Rernu uključiti na 220 stepeni …Stari hleb iseći na kriške. U činiju izdrobiti sir dodati mleko, malo ulja i jaja i sve izjednačiti.
Hleb dobro umočiti u sir sa jedne i druge strane. Pleh obložiti pek papirom pa ređati hleb u malim razmacima jedan od drugog. Peći oko 20 -30 min u zavisnosti od rerne da lepo porumeni. Odličan doručak, užina ili večera uz čašu jogurta ili kiselog mleka…
Ko želi, može i da pogleda recept u nastavku:
(Espreso/Krstarica)