NJAMI
SEOSKI LONAC OD MLEVENOG MESA I POVRĆA: Ručak za celu porodicu za manje od 1.000 DINARA
Pomešajte mleveno meso i povrće i napravite najukusniji seoski lonac.
Ako želite ukusan, brz i jeftin ručak naš predlog je seoski lonac od mlevenog mesa i povrća, koji se na kraju preliva jajima, pavlakom za kuvanje i rendanim sirom. Seoski lonac je vrlo jednostavno jelo koje uspeva svakoj domaćici, a sastojke možete da dodajete po želji. Možete da iskombinujete sa krompirom umesto patlidžanom, ali i pečenim paprikama. Poigrajte se ukusima i napravite fantastično jelo.
Sastojci:
500 g mešanog mlevenog mesa
2 crna luka
2 šargarepe
1 paprika
1 patlidžan
1 paradajz
4 jajeta
150 ml pavlake za kuvanje
200 g tvrdog sira
Priprema:
Na malo ulja propržite seckani crni luk, šargarepu i papriku. Posolite. Posle par minuta dodajte mleveno meso. Pospite kimom, timijanom, biberom i slatkom paprikom. Patlidžan isecite na kockice i potopite u slanu vodu 10 minuta. Zatim procedite, pa u meso dodajte patlidžan i iseckani paradajz. Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje, pa dodajte rendani sir. Rasporedite mleveno meso u tepsiju. Prelijte ih razmućenim jajima. Poklopite tepsije i pecite na 190°C oko 25 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)