ZA DORUČAK
NAJBRŽE LEPINJE OD SAMO 4 SASTOJKA: 1 DODATAK im daje MEKOĆU (RECEPT)
Mešenje testa uglavnom zahteva kako umešnost u kuhinji, tako i čekanje da testo naraste
Većina današnjih domaćica nema previše vremena za pripremu obroka. Zbog toga su brzi recepti dobrodošli, posebno kad je reč o pecivima koja svi ukućani vole.
Mešenje testa uglavnom zahteva kako umešnost u kuhinji, tako i čekanje da testo naraste. Ali, postoje i brže varijante koje su jednako ukusne kao i peciva sa kvascem.
Za pripremu ovih lepinjica mera je čaša od jogurta, pavlake ili kiselog mleka - 180 mililitara.
Sastojci:
čaša jogurta
2 čaše brašna
kesica praška za pecivo
so
Priprema:
Prosejte brašno, dodajte mu prašak za pecivo, jogurt i prstohvat soli, pa sve dobro izmutite varjačom.
Oblikujte lepinjice, ređajte ih u podmazan pleh, pa svaku na vrhu zasecite nožem u obliku krstića. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Po želji, pre pečenja lepinjice možete da pospete susamom, kimom, origanom, sušenim bosiljkom ili krupnom morskom solju, ali su ukusne i bez ikakvih dodataka.
Ove lepinjice neutralnog ukusa možete da kombinujete sa slatkim ili slanim namazima ili da ih poslužite umesto hleba uz glavno jelo.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)