recept
DOMAĆICE, OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA POSNI: Od sada ćete je SPREMATI samo na OVAJ ZDRAV NAČIN, otkrivena je TAJNA
Dodati začin, mleveni biber i soli po potrebi
Za ljubitelje dobrog čorbastog pasulja i u dane posta koja će svojim ukusom zadovoljiti i najveće gurmane.
Potrebno:
- 400 g pasulja
- 2 glavice crnog luka
- 1 glavica belog luka
- 1 veća šargarepa
- 1 peršun koren i list
- biber u zrnu
- lovorov list 1
- zelena paprika 1
- kašika brašna 1
- mala kašičica tucane paprike začin
- biber mleveni ulje, so
Za zapršku:
- 2 glavice crnog luka
- Mleveni paradajz
- Mlevena paprika
Priprema:
1. Pasulj očistiti, dobro oprati i naliti vodom.
2. Dodati seckani crni luk, seckanu šargarepu, iseckan koren peršuna, biber u zrnu, lovorov list, zelenu papriku. Kuvati oko sat vremena na srednjoj temperaturi.
3. U tiganj sipati ulje i tu propržiti sitno seckan crni luk, dodati brašno, seckan beli luk i kad malo porumeni dodati alevu papriku i odmah skinuti sa vatre i sipati u pasulj. Dodati začin, mleveni biber i soli po potrebi. Neka vri još minut - dva i naš pasulj je gotov
Zaprška sa lukom i paradajzom
U drugoj posudi, upržite 1-2 sitno seckane glavice luka dok ne omekša, dodajte mleveni paradajz i mlevenu papriku. Kada voda ispari, dodajte malo brašna rastvorenog u vodi, a nakon toga oceđeni skuvani pasulj. Pržite jelo dok se ne zgusne.
(Espreso/Stil)