Paulj, Foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

recept

DOMAĆICE, OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA POSNI: Od sada ćete je SPREMATI samo na OVAJ ZDRAV NAČIN, otkrivena je TAJNA

Dodati začin, mleveni biber i soli po potrebi

Objavljeno: 26.12.2022. 18:49h > 18:53h

Za ljubitelje dobrog čorbastog pasulja i u dane posta koja će svojim ukusom zadovoljiti i najveće gurmane.

Potrebno:

  • 400 g pasulja
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 glavica belog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 peršun koren i list
  • biber u zrnu
  • lovorov list 1
  • zelena paprika 1
  • kašika brašna 1
  • mala kašičica tucane paprike začin
  • biber mleveni ulje, so

Za zapršku:

  • 2 glavice crnog luka
  • Mleveni paradajz
  • Mlevena paprika
FOTO: Printscreen/Youtube/ Mama Buba
FOTO: Printscreen/Youtube/ Mama Buba
FOTO: Printscreen/Youtube/ Mama Buba
FOTO: Printscreen/Youtube/ Mama Buba
FOTO: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Priprema:

1. Pasulj očistiti, dobro oprati i naliti vodom.

2. Dodati seckani crni luk, seckanu šargarepu, iseckan koren peršuna, biber u zrnu, lovorov list, zelenu papriku. Kuvati oko sat vremena na srednjoj temperaturi.

3. U tiganj sipati ulje i tu propržiti sitno seckan crni luk, dodati brašno, seckan beli luk i kad malo porumeni dodati alevu papriku i odmah skinuti sa vatre i sipati u pasulj. Dodati začin, mleveni biber i soli po potrebi. Neka vri još minut - dva i naš pasulj je gotov

Zaprška sa lukom i paradajzom

U drugoj posudi, upržite 1-2 sitno seckane glavice luka dok ne omekša, dodajte mleveni paradajz i mlevenu papriku. Kada voda ispari, dodajte malo brašna rastvorenog u vodi, a nakon toga oceđeni skuvani pasulj. Pržite jelo dok se ne zgusne.

(Espreso/Stil)