Ćufte, Foto: Printscreen Youtube/French Cooking Academy

neverovarno ukusne

RECEPT ZA ĆUFTE NA FRANCUSKI NAČIN: 2 neobična začina ih razlikuju od naših, ZAVOLEĆETE IH na prvi zalogaj

Isprobajte i francuski recept za ćufte od mlevenog mesa

Objavljeno: 19.12.2022. 18:25h

Hrana je u Francuskoj predstavljala ogledalo nacionalnog identiteta i ponosa. Zato i ne čudi činjenica da su prvi izdali kuvar 1490. godine, kada je kralj Šarl V naterao svog kuvara da napiše knjigu o spremanju jela.

Jedno od poznatijih jela su ćufte. Za razliku od Srba oni ih služe za Božić, kao predjelo. Prave ih od mlevenih kobasica i masti, ali možete da koristite koje želite mleveno meso.

Obično se služe regularno začinjene ćufte, a pored njih su i pikantne. Izaberite koje više volite i isprobajte preuskuno jelo.

foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Sastojci:

Za svinjske ćufte:

Za juneće ćufte:

  • 1 kg mevenog junećeg mesa
  • 10 listova nane
  • 1 kašika soli
  • 20 g harisa paste
  • prstohvat bibera
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica kima u prahu
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica marokanskih začina
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 50 ml vode
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Priprema:

Svinjsko mleveno meso posolite i pobiberite, promešajte, pa oblikujte ćufte. Poređajte na pleh obložen pek papirom.

U juneće mleveno meso dodajte seckanu nanu, so, biber, harisa pastu, sitno seckani beli luk, kim, slatku papriku, marokanski začin, maslovnovo ulje i vodu.

Dobro sjedinite sastojke i oblikujte ćufte. Poređajte na pleh pored običnih. Pecite na 200°C oko 10-15 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)