Pita, Foto: Bakina kuhinja
RECEPT
DA LI STE IKADA PROBALI PITU SA ALJMOM? Savršeno POSNO PREDJELO, koje može da se jede i za VEČERU! (VIDEO)
Nešto drugačije...
Objavljeno: 19.12.2022. 08:25h
Katarina Naveršnik
Potrebno je:
2 veze aljme
ulje
suvi začin, so
tanke kore
1 kašičica praška za pecivo
150 ml kisele vode
Priprema:
Luk iseći pa ga propržiti na ulju, dodati malo začina i soli, da malo omekne i ispari tečnost. Prvu koru premazati uljem i poprskati vodom. Dodati drugu koru pa nju staviti dve kašike pržene aljme i rasporediti po celoj strani.
Saviti stranice i uviti u rolnicu. Ređati u podmazan pleh. Poprskati kiselom vodom i premazati uljem.
Peći na 200 stepeni.
Pogledajte video:
(Espreso)