Pita, Foto: Bakina kuhinja

RECEPT

DA LI STE IKADA PROBALI PITU SA ALJMOM? Savršeno POSNO PREDJELO, koje može da se jede i za VEČERU! (VIDEO)

Nešto drugačije...

Objavljeno: 19.12.2022. 08:25h

Potrebno je:

2 veze aljme

ulje

suvi začin, so

tanke kore

1 kašičica praška za pecivo

150 ml kisele vode

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

foto: Bakina kuhinja

Luk iseći pa ga propržiti na ulju, dodati malo začina i soli, da malo omekne i ispari tečnost. Prvu koru premazati uljem i poprskati vodom. Dodati drugu koru pa nju staviti dve kašike pržene aljme i rasporediti po celoj strani.

Saviti stranice i uviti u rolnicu. Ređati u podmazan pleh. Poprskati kiselom vodom i premazati uljem.

Peći na 200 stepeni.

Pogledajte video:

(Espreso)