NJAMI
SARMA OD PEČURAKA PRELIVENA U RERNI: Za ovaj recept vam treba TAKO MALO, gosti na slavi će ODLEPITI
Nijedna slava ne može proći bez sarme.
SASTOJCI:
pečurke - 1 kg
pirinač - 1/2 šolje
luk - 1 glavica
ulje - 1/2 šolje
biber - 1/2 kašičice
aleva paprika - 1 kašičica
peršun - 4 - 5 struka
nana - 1 kašičica
so - po ukusu
ZA PRELIV
jaja - 4 komada
kiselo mleko - 1 čaša
so - 1 prstohvat
NAČIN PRIPREME
Očistite i operite pečurke i isecite ih na listiće. Isecite luk na sitno.
Zagrejte ulje i dodajte luk, pečurke i malo vode. Dinstajte oko 10 minuta i dodajte pirinač, alevu papriku i biber, sitno isečen peršun i nanu. Nalijte 1 šolju tople vode i dinstajte ponovo, deset minuta.
Nakon toga sipajte jelo u posudu za pečenje i stavite da se zapeče blago u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Umutite jaja sa kiselim mlekom i prstohvatom soli i dobijenom smesom prelijte jelo.
Vratite ga opet u rernu i pecite dok se ne zarumeni.
(Espreso/Bon apeti)