NEŠTO DRUGAČIJE
SRBI ODUŠEVLJENI ŠPANSKIM PODVARKOM, JEDNOM SASTOJKU NE MOGU DA ODOLE: Stranci ga prave samo OVAKO! (RECEPT)
Za ručak poslužite španski podvarak sa suvim šljivama
Najpoznatija jela koja se prave od kiselog kupusa su svakako sarme i podvarak.
Svaka domaćica koja drži do sebe bar jednom je spremala podvarak, ali ovaj španski recept će vas ostaviti bez daha. U kiseli kupus dodajte tucanu ljutu papriku i suve šljive, a savršena kombinacija sastojaka mu daje slatko-kiselo-ljuti ukus. Kada jednom probate ovo čuveno jelo nećete moći da se zaustavite.
Sastojci:
1 kg kupusa ribanca
200 g suvih šljiva
2 crna luka
lovor
slanina
1-2 kašičice ljute tucane sudžuk paprike
4 krmenadle
vode
so
ulje
Priprema:
Iseckajte crni luk, pa propržite na dosta ulja. Dodajte ribanac koji ste oprali i pospite sudžuk paprikom. Zatim dodajte suve šljive i lovor, sipajte vodu da bude nekih 2 cm iznad kupusa, pa kuvajte dok se tečnost ne smanji. Pred kraj dodajte krupnije secknu slaninu i krmenadle. Pokrijte alu folojim i pecite na 180°C oko sat vremena, a zatim skinite foliju i ostavite meso da se zapeče u rerni.
(Espreso)