OBRATITE PAŽNJU
OVO JE NAJZDRAVIJA SARMA KOJU MOŽETE POJESTI U OVOM PERIODU: Pravi se od ŽIVOG POVRĆA, davićete se u njoj
Najukusnija i najzdravija sarma se pravi od živog povrća i nekuvanog prethodno namočenog pirinča..
Šta reći osim da se ništa ne prži, ulje ne treba...
Najukusnija i najzdravija sarma se pravi od živog povrća i nekuvanog prethodno namočenog pirinča...
Sastojci 20 listova kupusa 150 g integralnog pirinča 2 krompira 1 crveni luk 1 praziluk 2 čena belog luka 2 šargarepe 1/4 celera 4 pečurke 1 kašičica soli, začini po ukusu
Priprema
1. integralni pirinač potopiti dan ranije.Svo povrće stavite u multivarku kada se iseče na sitno pomešajte sa proceđenim opranim pirinčem,začinite po ukusu i umotajte sarmu.Poređajte šerpu u kojoj će sarma biti kuvana sa listovima kupusa. Kada pošaljete sarme i njih prekrijte listovima kupusa, nalijte vodom. Pecite sat vremena na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u zagrejanu rernu da se peče oko sat vremena.
Poslužite uz krompir ili po želji... Ukusno !!!!!
(Espreso/Coolinarka)